A képre vagy a bor nevére kattintva láthatod, hogy az adott borhoz milyen étel illik. (itt lehet használni a szűrőket is)
könnyű francia száraz vörösbor Gamay szőlőből (Burgundia része)
könnyű francia száraz fehérbor (pl. Sauvignon Blanc)
közepesen testes száraz francia vörösbor a következő fajtákból: Cabernet Sauvignon, Graves, Médoc, Pomerol, Saint-Émilion, Cabernet Franc
olasz édes vörös habzóbor (Piedmont régió)
közepesen testes száraz olasz vörösbor (Toszkána)
közepestől a testesig változó száraz francia fehérbor (tipikus fajtái: Chardonnay, Chassagne-Montrachet, Meursault, Pouilly-Fuissé)
könnyűtől a testesig változó gyümölcsös száraz francia vörösbor
közepesen testes francia eredetű hazánkban is elterjedt száraz vörösbor (Villány, Siklós, Szekszárd, Eger, Sopron)
testes francia eredetű hazánkban is elterjedt változtos íz-jellegű vörösbor (Villány, Siklós, Szekszárd, Eger)
testes francia száraz vörösbor (délnyugat Franciaország)
testes olasz száraz vörösbor (Szardínia)
közepesen testes spanyol habzóbor (Katalónia)