A képre vagy a bor nevére kattintva láthatod, hogy az adott borhoz milyen étel illik. (itt lehet használni a szűrőket is)
közepesen testestől a testesig változó francia eredetű hazánkban is elterjedt száraz fehérbor (Világfajta)
könnyűtől a közepesen testesig változó savas francia száraz fehérbor (Loire-völgye)
közepesen testes száraz olasz vörösbor (Toszkán régió)
testes száraz francia fehérbor (Rhóne-völgye)
nagyon aromás gyümölcsös közepesen testes száraz magyar fehérbor (Balaton, Etyek, Kunság, Csongrád)
könnyűtől a közepesen testesig változó olasz száraz vörösbor (Piedmont)
közepesen testes száraz portugál vörösbor (Douro-völgy)
könnyű magyar változtos íz-jellegű savas fehérbor (Mór)
könnyű olasz száraz fehérbor (Róma környéke)
eredetileg nem magyar, de hungaricummá vált testes karakteres változatos íz-jellegű fehérbor (Tokaj)
testes száraz olasz fehérbor (Avellino)
testes változatos íz-jellegű ősi magyar fehérbor (Mátra, Eger, Tokaj, Villány)