A képre vagy a bor nevére kattintva láthatod, hogy az adott borhoz milyen étel illik. (itt lehet használni a szűrőket is)
könnyű olasz száraz fehérbor (Umbria környéke)
olasz desszertbor
közepesen testes száraz francia fehérbor (hasonlít a Chardonnay-hoz)
könnyű száraz olasz fehérbor
francia eredetű de hazánkban is elterjedt száraz vörösbor, könnyűtől a testesig kapható
könnyűtől a közepesen testesig változó száraz rozé
portugál likőrbor, a bor forrását hordóban érlelt borpárlattal/törkölypálinkával állítják le, majd típustól függően évekig érlelik, mindegyik vörösnek indul de van ami kifehéredik
német eredetű de hazánkban is elterjedt könnyű változatos íz-jellegű vörösbor
közepesen testes száraz francia fehérbor (Loire-völgy)
testes olasz száraz vörösbor
testes spanyol száraz vörösbor (Katalónia)
könnyű olasz habzóbor (Veneto)