Szűrés

Sör vagy Bor?

Szűrés

szín
bor ízjellege
származási ország
testesség
étel-típus

Stilton


Barbera

közepesen testes savas gyümölcsös olasz száraz vörösbor (Piedmont régió)

 
Barolo

testes tanninos telt-ízű olasz száraz vörösbor (Piedmont régió)

 
Brachetto D'Acqui

olasz édes vörös habzóbor (Piedmont régió)

 
Cabernet Sauvignon

testes francia eredetű hazánkban is elterjedt változtos íz-jellegű vörösbor (Villány, Siklós, Szekszárd, Eger)

 
Menoir (Medoc)

francia eredetű de hazánkban is elterjedt könnyűtől közepesen testesig változó változatos íz-jellegű vörösbor

 
Merlot

közepesen testes francia eredetű hazánkban is elterjedt változatos íz-jellegű vörösbor (szilvás, ribizlis, bogyós-gyümölcsös ízekkel)

 
Muskotály

francia eredetű de hazánkban is elterjedt változatos íz-jellegű fehérbor, komplex ízvilággal, fűszeres barackos likőrös

 
Portói

portugál likőrbor, a bor forrását hordóban érlelt borpárlattal/törkölypálinkával állítják le, majd típustól függően évekig érlelik, mindegyik vörösnek indul de van ami kifehéredik

 
Recioto

szárított szőlőből készített édes olasz vörösbor

 
Tokaji Aszú

az egyik leghíresebb magyar bor, aszúsodott szőlőszemekből előállított desszertbor

 
Turán

közepesen testes illatos édes magyar vörösbor

 
Zinfandel

közepesen testestől testesig változó száraz kaliforniai vörösbor

 

Sorrend: